De LPB Methode

LPB Methode

Merk je soms dat als je iemand een gebeurtenis of probleem verteld, dat de ander je meteen advies wilt geven?

De intentie om iemand te helpen is niet verkeerd, die persoon gunt jou waarschijnlijk het beste in je leven.

Alleen, zit je ook echt te wachten op ongevraagd advies, en andersom natuurlijk?

Ik geef je nu een manier mee die je kunt gebruiken om te achterhalen waar de andere persoon het meest behoefte aan heeft tijdens een gesprek.
 
Deze manier heet de ‘LPB Methode’.
In plaats van een aanname te maken wat iemand nodig heeft vraag je:

"Wat is de beste manier om je te helpen?"

"Wil je dat ik:
1. je een luisterend oor bied (Luisteren)

2. je help met het oplossen van het probleem (Probleem advies)

3. samen met je ga brainstormen (Brainstormen)"

Luisteren

Soms wilt iemand niet dat een probleem perse opgelost wordt, maar dat de ander enkel de situatie hoort en het probleem en de gevoelens van die persoon erkent. 

Ze zeggen ook wel dat gedeelde smart halve smart is. 

Belangrijk bij luisteren is dat je goede (en open) vragen stelt, om er zo achter te komen waarom de ander iets ervaart als een probleem en welke emoties hierbij worden betrokken. 

Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen zoals “Hoelang heb je dit al…Wat doet dit met je…Wie was erbij betrokken…Wat heeft die persoon gezegd/gedaan…Wat voor invloed heeft dit persoonlijk op je…Wat gebeurt er als je hier geen actie op onderneemt?”

Als de ander zijn verhaal verteld is het krachtig om de situatie samen te vatten of regelmatig zinnen te ‘parafraseren’. Parafraseren houd in dat je zinnen van de ander herhaald in je eigen woorden. Hierdoor kun je regelmatig checken of jullie elkaar nog begrijpen.

Hoe minder je zult oordelen, hoe makkelijker de ander zich opent naar jou. Moedig de andere aan met zinnen zoals “Vertel me meer…Ik waardeer je openheid…Geen zorgen, ik kijk niet snel ergens gek van op…Ik snap waar je gevoel vandaan komt…Ik kan me goed voorstellen dat je je zo voelt hierdoor.”

Als jullie samen de situatie hebben doorgesproken, en het probleem hebben gedefinieerd, dan kun je vragen of de ander het probleem opgelost wilt hebben. Je kunt dan aanbieden om diegene advies te geven, of te brainstormen met elkaar of met andere mensen.

Probleem advies

Het kan zijn dat de ander een oplossing zoekt voor zijn situatie/probleem, maar niet weet wat. Als diegene aangeeft dat hij advies van je wilt, kun je vervolgens je eigen ervaring en referenties delen.

Hier neemt vaak één persoon de leiding en stelt de vragen. Dit is de persoon met de meeste kennis en kunde, oftewel ervaring. Op basis van zijn eigen bestaande ervaringen en kennis kan hij dan komen met korte termijn en lange termijn oplossingen. De persoon die de leiding neemt kan bijvoorbeeld ook een coach, consultant of adviseur zijn. 

Voorbeeld: Jullie hebben al een aantal jaar een krachtige relatie. Er is toch enige nieuwsgierigheid naar iets waarvan jullie pas gehoord hebben, namelijk een exclusief erotisch feest. Jullie hebben hier beide geen ervaring in, en weten nog niet zeker of het daadwerkelijk iets kan zijn voor jullie.

Nu is het heel effectief om advies te vragen van mensen die hier al ervaring mee hebben. Deze mensen kunnen goed vertellen wat jullie kunnen verwachten, en of het daadwerkelijk iets kan zijn om te proberen. De persoon met de leidende rol kan jullie dan ook inzichten en perspectieven geven waar jullie eerst nog niet bewust van waren.

Mochten jullie geen personen weten in jullie omgeving die hier ervaring mee hebben, dan raad ik aan om op internet goed onderzoek te doen, of een coach/adviseur in te schakelen.

Brainstormen

Als er niet een specifieke oplossing is voor een situatie/probleem, dan kun je aanbieden om te gaan brainstormen met de ander.

Ook bij brainstormen wordt er gezocht naar oplossingen. Alleen hierbij heb je niet één persoon die de leiding neemt en advies geeft. Bij brainstormen kijk je samen naar nieuwe ideeën en mogelijkheden voor het oplossen van een probleem. 

Hierbij gaat het om het stimuleren van creativiteit en het verkennen van verschillende perspectieven. Ook zijn bij brainstorming alle personen gelijkwaardig betrokken, en wordt er van iedereen verwacht dat ze actief deelnemen aan het bedenken van nieuwe ideeën. 

Voorbeeld: Jullie hebben al een aantal jaar een relatie, maar de spanning lijkt af te nemen. Waar het aan ligt weten jullie beide niet precies, maar jullie willen ervoor zorgen dat de vlam opnieuw gaat branden. 

In dit geval kunnen jullie het met elkaar hebben over manieren waardoor jullie relatie opnieuw opgespiced wordt. 

Jullie kunnen dit met elkaar bespreken, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om dit met vrienden/vriendinnen te bespreken, als zij hiervoor openstaan. Het is dan het doel om met zijn alle te kijken naar verschillende ideeën en perspectieven voor het oplossen van het probleem.

Heb je wel eens gehoord van deze methode, en heb je hem weleens gebruikt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Technische Dag

Op een zaterdag in november wordt een technische dag georganiseerd voor alle cursisten en leraressen van stichting PMON.

Ieder jaar wordt een leuk onderwerp gekozen, wat op verschillende niveaus wordt uitgewerkt, zodat iedereen kan deelnemen. 

Tijdens deze dag wordt er een modeshow gehouden, waarbij we elkaar proberen te inspireren en we gemaakte kleding met trots mogen showen.

Ook leuk om medecursisten te ontmoeten!

×